Chinees Domoticz

Met Domoticz kun je superleuk je huis automatiseren, alles wat je nodig hebt is een Raspberry Pi en vanaf dat punt kun je het op allerlei manieren uitbreiden met veel verschillende soorten hardware.

In mijn geval heb ik de uitbreiding gemaakt met de rf-link om apparaten op 433Mhz aan te sturen. Waarschijnlijk heb je hier al een aantal dingen thuis liggen zoals bijvoorbeeld klik aan klik uit lampen.

Het klik aan klik uit schakelsysteem had ik dus al, maar om een lampje aan te krijgen bij beweging had ik nog een motion sensor nodig. Op een forum las ik over leuke motionsensors op aliexpress en uiteindelijk heb ik er een gekocht.

motion sensor op 433mhz
Kerui motion sensor op 433mhz

Voor het automatiseren van een lampje in huis wilde ik graag dat wanneer men langs een motion sensor loopt het lampje aan zou gaan. Bij het maken van een blockly script liep ik tegen verschillende problemen aan:

  • het ontvangen van de Kerui motion sensor en het versturen van het aan signaal voor de klik aan klik uit leek niet tegelijkertijd te kunnen.
  • De motion sensor geeft overdag een ander signaal voor beweging dan dat het ’s avonds doet.

Uiteindelijk is het onderstaand blokje LUA-code geworden, klik op “raw” wanneer het niet gelijk displayed.

commandArray = {}
   if (devicechanged['keukenMotion'] == 'On' or devicechanged['keukenMotion_off'] == 'Off') then
    commandArray[1]={['keukenlampje']='On AFTER 2'}
    commandArray[2]={['keukenlampje']='Off AFTER 600'}
   end   
return commandArray

 

Klaas Vaak Droomtijdloop

Afgelopen zaterdag 29 oktober 2016 was het weer zo ver: de Klaas Vaak Droomtijdloop. Een schitterende loop door hartje Delft wat maar eens in de vijf jaar plaats vindt.

Het doel van de loop is om een uur van je halve marathontijd af te krijgen, deze hack kun je voor elkaar krijgen door een uur voor het terugdraaien van de klok te starten. Het is dus een nachtloop!

De nacht zorgt voor mooie stadsgezichten, aanmoedigingen door het lokale studentencorps en een fietspad vol tuinfakkels om de weg te kunnen volgen. Het geeft een geweldige ambiance.

Problemen zijn er ook in de nacht, je lijf reageert vreemd op het nachtlopen, het koude water valt slecht. Bij het tweede rondje Delft is men moe, is het voeten optillen lastig en werken de dynamisch gelegen stenen op het parcours niet mee. Hele volksstammen gingen onderuit op bepaalde stukken.

Alles bij elkaar heb ik het ervaren als een geweldige loop, hulde aan AV Koplopers. Zeker als er bij de volgende editie ook een bakkie thee bij de stops beschikbaar is.

Welkom op deze nieuwe blog!

Alexanderbaan, Rotterdam, Hardlopen, FIetsen, zwemmen
Welkom op mijn blog waar ik over verschillende onderwerpen zal gaan bloggen.

Hierboven mijn favo trainingsgebied rond de Alexanderbaan, waar je goed kunt hardlopen, racefietsen en zwemmen. In de zomer worden er veel triathlonwedstrijden gehouden.

In de toekomst meer panorama´s van mooie plekjes!